da.phhsnews.com


da.phhsnews.com / Kan du flytte en Windows-installation til en anden computer?

Kan du flytte en Windows-installation til en anden computer?


Hvis du for nylig har bygget eller købt en ny pc, kan du tænke dig, om du bare kan overføre din gamle harddisk til den nye computer- således migrerer hele din installation i et fald. Men det er ikke så nemt som det ser ud.

Linux-systemer indlæser generelt alle deres drivere ved opstartstid, hvilket betyder, at de er meget mere bærbare. Derfor kan Linux hentes fra de bekvemme live-USB-drev og -diske. Windows-systemer virker imidlertid ikke som dette. Når du installerer Windows, bliver det bundet til hardwaren på den pc, og hvis du sætter den ind i en ny pc, vil du støde på nogle få problemer.

Det tekniske problem: Enhedsdrivere

RELATED: 8 Sikkerhedskopieringsværktøjer Forklaret til Windows 7 og 8

Hvis du rent faktisk forsøger at flytte et Windows-drev til en anden computer og starte det fra-eller genoprette en Windows-systembilledbackup på forskellige hardware-vil det normalt ikke starte korrekt. Du kan muligvis se en fejl om problemer med "hardware abstraktionslaget" eller "hal.dll", eller det kan endda være blåskærm under opstartsprocessen.

Det skyldes, at når du installerer Windows på en computer, sættes det op med drivere specifikt til computerens bundkort og chipsæt. Driverne til lagerkontrolleren, som gør det muligt for bundkortet at kommunikere med harddisken, er særligt vigtige. Når Windows starter med forskellige hardware, ved den ikke, hvordan man håndterer den pågældende hardware, og den starter ikke korrekt.

Licensproblemet: Windows Aktivering

RELATERET: Hvordan virker Windows Activation? Windows aktivering er en anden hindring i processen. De fleste mennesker får Windows forudinstalleret på computere, de køber. Disse forudinstallerede versioner af Windows er OEM-kopier ("original equipment manufacturer") og er designet til at blive låst til den hardware, de oprindeligt var installeret på. Microsoft ønsker ikke, at du skal kunne flytte disse OEM-kopier af Windows til en anden computer.

Hvis du køber en detailkopi af Windows og installerer det selv, er det ikke så slemt. Windows-aktiveringsprocessen er designet til at sikre, at du kun installerer den kopi af Windows på en pc ad gangen, så du ændrer en computers bundkort - eller endda nogle andre bits intern hardware - vil resultere i, at Windows-systemet bliver deaktiveret. Heldigvis kan du bare indtaste din aktiveringsnøgle igen.

Resultatet: Flytning af en Windows-installation er kompliceret

Alt det siges, er det muligt at flytte en Windows-installation til en anden computer

i nogle tilfælde . det kræver lidt mere tilpasning, er ikke garanteret at arbejde, og generelt understøttes det ikke af Microsoft. Microsoft gør et "System Preparation" eller "sysprep" -værktøj til dette formål. Det er designet til store organisationer og pc-producenter, hvilket giver dem mulighed for at skabe et Windows-billede og derefter kopiere eller implementere det på en række forskellige pc'er. En organisation kan bruge denne metode til at implementere et Windows-billede med forskellige indstillinger og software installeret på alle dens pc'er, eller en computerproducent kan muligvis bruge dette trick til at installere sin tilpassede version af Windows på sine computere, før de sælges. Det er dog ikke designet til gennemsnitlige Windows-brugere eller -entusiaster, og det løber slet ikke på en opgraderet kopi af kun Windows-en, der blev installeret ren. Som Microsofts supportside sætter det: "Hvis du har til hensigt at overføre et Windows-billede til en anden computer, skal du køre sysprep / generalize, selvom computeren har den samme hardwarekonfiguration. Kommandoen sysprep / generalize fjerner unikke oplysninger fra din Windows-installation, som gør det muligt at genbruge billedet på forskellige computere. Næste gang du starter Windows-billedet, kører specialiseringen af ​​konfigurationspas ... Enhver metode til at flytte et Windows-billede til en ny computer, enten gennem billedbehandling, duplikering af harddisk eller anden metode, skal udarbejdes med kommandoen sysprep / generalize. Flytning eller kopiering af et Windows-billede til en anden computer uden at køre sysprep / generalize understøttes ikke. "

Nogle entusiaster har forsøgt at bruge "sysprep / generalize" på en Windows-installation, før de forsøger at flytte den til en ny pc. Det kan fungere, men da Microsoft ikke støtter dette, er der mange ting, der kunne gå galt, hvis du forsøger at gøre det hjemme. Intet er garanteret.

Andre disk billeddannelsesværktøjer har også forsøgt at tjene dette formål. For eksempel tilbyder Acronis et værktøj kaldet Acronis Universal Restore, der er designet til at blive brugt med Acronis True Image-diskbilledbehandling. I det væsentlige erstatter den harddiskstyringsdriverne (HAL) og harddiskcontrollerdriverne i en eksisterende Windows-installation.

Dette vil deaktivere Windows, og du skal igen gennem Windows-aktiveringsprocessen igen efter det. Hvis du har en detailkopi (eller "fuldversion") af Windows, skal du kun indtaste din aktiveringsnøgle igen. Hvis du har købt din egen OEM (eller "systembygger") kopi af Windows, tillader det ikke, at licensen teknisk set giver dig mulighed for at flytte den til en ny pc. Du kan dog muligvis genaktivere den ved hjælp af Microsofts "Telefonaktivering", der er designet til dem uden internetadgang. Prøv det og se om det virker for dig. Hvis den OEM-kopi af Windows kom forudinstalleret på en computer, vil Microsoft helt sikkert ikke lade dig genaktivere den.

Du bør nok gøre en ren installation i stedet for

Du kan forsøge at krydse med sysprep, Acronis Universal Restore, eller en anden metode, der gør det muligt for din Windows-installation at starte på en anden computer. Men realistisk har du det bedre, ikke generer - det vil nok være mere tid og kræfter, end det er værd. Hvis du flytter til en anden computer, skal du normalt geninstallere Windows eller bruge den nye Windows-installation, der følger med computeren. Geninstaller dine vigtige programmer og overfør dine filer fra den gamle computer i stedet for at forsøge at overføre hele Windows-systemet.

Hvis du har brug for at gendanne filer fra en døs computers harddisk, behøver du ikke starte op i Windows-installationen. Du kan indsætte den pågældende harddisk i en anden computer og få adgang til filerne fra din nye Windows-installation.

Hvis den nøjagtige konfiguration af det pågældende Windows-system er så vigtigt for dig, kan du overveje at konvertere Windows-installationen til den pågældende computer til en virtuel maskine billede, så du kan starte det billede i en virtuel maskine på andre computere.

Windows er virkelig ikke designet til at blive flyttet mellem hardware uden fuld geninstallation. Derfor er det bedst at oprette sikkerhedskopier af dine filer med noget ligesom filhistorik eller et andet fil-backup-værktøj i stedet for at oprette systembilledbackups. Disse systembilledbackups er virkelig kun gode på den pc, de oprindeligt blev oprettet på. Du kan hente individuelle filer fra en system image backup, men det er ikke så nemt.

Billedkredit: Justin Ruckman på Flickr



Download hele websider i Firefox ved hjælp af ScrapBook

Download hele websider i Firefox ved hjælp af ScrapBook

Har du brug for at gemme en webside eller et websted, så du kan se det offline ? Skal du være offline i længere tid, men vil kunne gennemse dit yndlingswebsted? Hvis du bruger Firefox, så er der en Firefox-tilføjelse, der kan løse dit problem.ScrapBook er en fantastisk Firefox-udvidelse, der hjælper dig med at gemme websider og organisere dem på en meget nem måde at administrere. Den vir

(How-to)

Sony skal opmuntre dig til at bruge

Sony skal opmuntre dig til at bruge "Hvilemodus" på din PlayStation 4 i stedet for at slukke for den helt. Hvilestilstand er lidt som sovemodus på din pc - den går i en lav-strøm-tilstand i stedet for at slukke helt, så du kan komme til dine spil hurtigere, når du vågner op. Den eneste ulempe ved at bruge Hvilemodus er, at den bruger mere energi end at slukke for din PS4 - men hvor meget mere og hvor meget koster det?

Hvad er hviletilstand? RELATERET: Skal du lukke, sove eller dvale din bærbar computer? I hvilemodus slukker din PlayStation 4 ikke helt. Når du tænder det igen, tændes det om et sekund eller to i stedet for at gå igennem en 30 sekunders eller længere opstartsproces. Det kan downloade spilopdateringer og operativsystemopdateringer i baggrunden, så dine spil er altid up-to-date.

(how-to)