da.phhsnews.com


da.phhsnews.com / Er placeringsmaerkede billeder virkelig en privatlivsforstyrrelse?

Er placeringsmaerkede billeder virkelig en privatlivsforstyrrelse?


Når du tager et billede med din smartphone (eller et moderne digitalkamera), logger det fotoets GPS-koordinater og indgår det i billedet metadata eller EXIF. Sådan kan din telefon vise en kortvisning af dit fotobibliotek.

Nu kan du selvfølgelig slå geotagging herfra, hvordan du gør det på iOS og Android, men er det virkelig vigtigt? Der er masser af skræmmende artikler derude og siger, at verden skal finde dine børn, hvis du deler billeder af dem på sociale medier, men er det nogen form for fortjeneste? Lad os se på nogle af de mest almindelige metoder til at dele billeder og se.

Direkte deling af fotos via e-mail, tekstbeskeder eller andre midler

Hvis du direkte deler en billedfil med nogen, indeholder du også de indlejrede metadata . Det betyder, at hvis du sender det til dem, skriver det til dem eller bruger en delt mappe i en tjeneste som Dropbox eller Google Drive, vil de have GPS-koordinaterne, hvor du tog det.

Dette kan måske være skræmmende, men lad os tilbage ting op. Hvor mange mennesker sender du billeder til, der ikke allerede ved, hvor du bor? Langt størstedelen af ​​tiden deler jeg billeder med familie og venner; Jeg er sikker på, at du også er.

Nu, hvis du sender nogle billeder af en bil eller spillekonsol, som de overvejer at købe dig, kan det være lidt anderledes. I så fald skal du gå direkte og fjerne metadataene (her er hvordan du gør det på iOS og på Android), inden du sender billederne.

Uploading af fotos til Facebook

Hvis du kigger på metadataene fra et billede, du downloader Fra Facebook ser du, at der ikke er nogen.

Når nogen siger "sociale medier", taler de næsten altid om Facebook, og når det kommer til Facebook, er du sikker på at uploade fotos med geotags. Under uploadprocessen stripper Faksbog alle metadata - herunder placeringen - fra billedet, så ingen kan få den fra din profil.

RELATERET: Sådan gøres det sværere for folk at finde din Facebook-konto

Dette er ikke at sige, du bør ikke sørge for, at din Facebook-konto er så privat som muligt. Det betyder bare, at deling af et billede ikke vil fortælle alle, hvor du bor.

Deling af billeder på Instagram

Det er overraskende, at Instagram, som det ejes af Facebook, behandler billeder på samme måde. Når du uploader dem, fjernes alle EXIF-dataene. Du kan vælge at medtage fotoets placering på Instagram, men det er ikke trukket fra geotagdataene. I stedet bruger den din telefon GPS til at finde hvor du er nu og foreslår steder i nærheden. (Det er derfor, hvis du deler et billede senere, vil det foreslå din nuværende placering, ikke de steder, hvor billedet blev taget.)

Deling af billeder på Twitter

Twitter, som Facebook og Instagram, strimler alle EXIF-dataene fra de billeder, du uploader med dine tweets. Ingen vil finde din placering fra dine fotos der.

RELATED: Sådan slår du Placering Deling Off på Twitters mobile apps

Men Twitter har et andet problem: Du kan dele din nøjagtige placering sammen med en Tweet . Det billede, du vedhæfter, har muligvis ikke dit hjems GPS-koordinater, men Tweet kan sikkert. Som altid er der en måde at slukke for.

Deling af billeder på Reddit og Imgur

Uanset om du bruger Reddits egen billedoploadningsfunktion eller den populære tredjeparts imagehost Imgur, er resultatet det samme som med Andre sociale netværk: EXIF-data, herunder geotags, fjernes, når du uploader dem. Det er ikke at sige, at du ikke vil finde billeder med EXIF ​​data på Reddit; hvis nogen sender et link til et billede, der er hostet af en tjeneste, der holder geotags eller er vært for deres egne billeder, vil det være der, men det betyder, at du meget sandsynligt ikke ved et uheld deler et foto med EXIF ​​data intakt.

Deling Billeder på Flickr og 500px

De eneste store sociale netværk, der ikke automatisk fjerner placeringsdata, når du uploader billeder, er dem, der rent faktisk er dedikeret til fotografering, som Flickr og 500px. For disse websteder er metadata som kamera, linser, lukkerhastighed og blænde en vigtig del af samtalen omkring billederne.

Nu behøver du ikke dele geotagdataene; begge steder giver dig mulighed for at udelukke det, når du uploader dine fotos. Det er bare, at det ikke bliver fjernet automatisk.


RELATED: Er du klar over, hvor meget du deler din placering?

Geotags er virkelig ikke den skræmmende ting, som de nogle gange er portrætteret som. Det er meget usandsynligt, at du ved et uheld deler din placering ved blot at bruge et foto. Det er bedst at ikke offentliggøre privat information offentligt på sociale medier, men du kan komme væk med at dele de fleste billeder helt sikkert. Selvfølgelig kan du fjerne det, før du sender ind, hvis du vil have det bedre, end du er ked af, men det vil nok ikke være noget.

Og hvis du vil være sikker på, kan du altid downloade nogle billeder fra et socialt netværk er du bekymret for og tjekker EXIF ​​dataene. Hvis der er geotags, kan du se dem.


Windows Command Prompt har en indbygget historikfunktion, så du hurtigt kan se de kommandoer, du har kørt i den aktuelle session. Endnu bedre tilbyder kommandoprompten et par tastaturgenveje og andre tricks til at arbejde med din kommandobeskrivelse.

Windows Command Prompt har en indbygget historikfunktion, så du hurtigt kan se de kommandoer, du har kørt i den aktuelle session. Endnu bedre tilbyder kommandoprompten et par tastaturgenveje og andre tricks til at arbejde med din kommandobeskrivelse.

Du kan bruge disse tastaturgenveje til at rulle gennem kommandobeskrivelsen: Pil op : Husk den tidligere kommando, du har indtastet. Tryk gentagne gange på tasten for at gå gennem din kommandobeskrivelse. Pil ned : Husk den næste kommando, du har indtastet. Tryk gentagne gange på tasten for at gå igennem din kommandobeskrivelse.

(how-top)

Sådan beskyttes dine filer fra Ransomware med Windows Defender's nye

Sådan beskyttes dine filer fra Ransomware med Windows Defender's nye "Kontrolleret mappetilgang"

Windows 10's Fall Creators Update indeholder en ny Windows Defender-funktion, der er designet til at beskytte dine filer fra ransomware. Det hedder "Kontrolleret mappetilgang", og den er som standard deaktiveret. Du skal aktivere det selv, hvis du vil prøve det. RELATERET: Hvad er den bedste måde at sikkerhedskopiere computeren på?

(how-top)