da.phhsnews.com


da.phhsnews.com / Hvad sker der faktisk, når en Windows-computer lukker?

Hvad sker der faktisk, når en Windows-computer lukker?


Mens de fleste af os sandsynligvis tænker alt, hvad der sker hver gang vi lukker vores computere nede, hvad sker der faktisk 'under emhætten' under afbrydelsesprocessen? Dagens SuperUser Q & A-indlæg har svarene på en nysgerrig læsers spørgsmål.

Dagens Spørgsmål & Svar-sessions kommer til vores side med SuperUser-en underafdeling af Stack Exchange, en community-driven gruppe af Q & A-websteder.

Spørgsmål

SuperUser-læser RACING121 vil vide, hvad der rent faktisk sker, når en Windows-computer lukker:

Når jeg klikker på afbrydelsesknappen på mit Windows-system, giver det mig en anden skærm, der siger Lukning :

Hvad sker der faktisk i dette trin?

Hvis jeg husker korrekt, ville det i Windows XP sige noget som Gem indstillinger , før du slukker. Hvilke indstillinger er der for rent faktisk at spare her? Hvis du f.eks. Har anvendt et tema eller gennemført en anden handling, er den allerede gemt, når du klikede på Anvend eller Ok .

Hvis det afmonterer det hårde drev, så ville det sikkert være det samme som at tvinge en afbrydelse ved at trække stikket, højre?

Hvad sker der faktisk, når en Windows-computer går gennem afbrydelsesprocessen?

Svaret

SuperUser-bidragsydere Keltari og zzarzzur Har svaret for os. Først op, Keltari:

Der sker mange ting under afbrydelsesprocessen. Her er blot nogle få eksempler:

  • Kontrol for at se, om nogen brugerapplikationer endnu ikke er lukket (som et ikke-gemt dokument) og om nødvendigt anmode brugeren
  • Standsning af baggrundstjenester
  • Venter på terminationssignalet fra tjenester og applikationer, der er åbne eller kører
  • Spilding af cachen til disk
  • Skrivning af logfiler
  • Alle brugere er logget ud
  • Afslutning af skalen
  • Start installering af Windows-opdateringer og fortæl systemet for at afslutte opdateringen behandle under den næste systemstart, hvis det er nødvendigt
  • Send ACPI-afbrydelsessignalet (dette er det, der slukker for maskinen)

Følges af svaret fra zzarzzur:

Systemregistret er (måske?) skrevet til disken. Tilbage, da jeg brugte Windows XP, bemærkede jeg, at hvis du lavede nogen ændringer i registreringsdatabasen og derefter tog strømmen, ville ændringerne ikke blive gemt. Jeg er ikke helt sikker på dette, men bare peger på det.

Her er et uddrag fra et dokument, som Microsoft udgav:

  • Afbrydelse af system session. I denne fase indgår underfaser af forudindstillingsmeddelelser og afslutningsmeddelelser.
  • Afbestillingsmeddelelse. Windows lukker serielt alle tjenester, der er registreret for at modtage forudindstillede meddelelser. Bestilte tjenester - tjenester, der har oprettet nedlukningsordren for afhængige tjenester - lukkes før de ikke bestilte tjenester.
  • Afslutningsmeddelelse. Alle tjenester, der er registreret for at modtage nedlukningsmeddelelser, lukkes parallelt. Hvis alle tjenester ikke er slukket efter 20 sekunder (i Windows Vista) eller 12 sekunder (i Windows 7-klientens operativsystemer), fortsætter systemet frakoblingen. Processer og tjenester, der ikke lukkes i tide, bliver kørt, mens systemet lukker.
  • Kernelafbrydelse. Resten af ​​systemet, f.eks. Alle enheder og drivere, lukkes i kernelafbrydelsesfasen.

Hvad du venter på, er hver enkelt service til at rydde op og afslutte. Hver tjeneste gives 12 sekunder for at afslutte, før den dræbes.

Halvdelen af ​​nedlukningstiden er dedikeret til at lukke systemtjenesterne. Hvis du er virkelig interessant at se, hvad tid er dedikeret til uanset under en nedlukning, indeholder Windows et værktøj til at spore shutdown tid.

  • xbootmgr -trace shutdown-nummerRuns 3-resultPath% systemdrive% traces -postBootDelay 180 -traceFlags base

Og for at give mening om den genererede fil (sørg for at køre i % systemdrive% traces )

  • xperf -i trace.etl -op summary.xml-en shutdown

Kilder

Windows On / Off Transition Performance Analysis Document [Microsoft]

Windows On / Off Transitions Solutions Guide Dokument [Microsoft]


Har du noget at tilføje til forklaringen? Lyde af i kommentarerne. Vil du læse flere svar fra andre tech-savvy Stack Exchange brugere? Se hele diskussionsgruppen her.


Java på OS X er Bundling Crapware, Sådan får du det til at stoppe

Java på OS X er Bundling Crapware, Sådan får du det til at stoppe

Det er virkelig trist, men Oracle begyndte at kombinere crapware som Ask-appen, selv for Mac OS X-brugere nu. Hvis du er tvunget til at bruge Java, har de heldigvis mulighed for at deaktivere dette, så næste gang du skal opdatere Java, vil du ikke blive præsenteret med en crapware-annonce. Hvis du er Minecraft-bruger og du kører Windows, kræver installationsprogrammet ikke, at Java skal installeres længere.

(how-to)

Sådan gemmer du plads i din iCloud Backup (og undgår at betale ekstra)

Sådan gemmer du plads i din iCloud Backup (og undgår at betale ekstra)

Dine iPhones og iPads sikkerhedskopieres automatisk til Apples iCloud. Men Apple er forfærdeligt snakket med iCloud-opbevaring, og tilbyder kun 5 GB gratis. Hvis du vil undgå det månedlige gebyr, men holde sikkerhedskopi til iCloud i stedet for til iTunes, har vi nogle få tricks til dig. De fleste mennesker rammer deres enhedsopbevaringsgrænse på grund af iCloud Photo Library automatisk sikkerhedskopiering af fotos, mens sikkerhedskopieres fra gamle iPhones og iPads kan også forbruge en stor mængde lagerplads, hvis du aldrig sletter dem.

(how-to)

Interessante Artikler