da.phhsnews.com


da.phhsnews.com / Sådan stopper Facebook at give dine data til tredjeparter

Sådan stopper Facebook at give dine data til tredjeparter


Cambridge Analytica-fiaskoen var ikke rigtig et brud på data. Alt samlet blev tilladt af Facebooks Servicevilkår. Så hvordan kan du beskytte dig mod disse slags ting?

RELATERET: Sådan afslutter du Facebook, Twitter, Google+ og andre sociale netværk

Det reelle problem her er Facebooks API og platform. Ved at logge ind i Cambridge Analytica quiz-appen gav Facebook-brugere med vilje (dog sandsynligvis ubevidst) oplysninger om sig selv og deres Facebook-venner. Så medmindre du skal gå ind og slette din konto, skal du adressere, hvor meget af dine oplysninger tredjeparter kan få adgang til med Facebook API.

Gå til Facebook, klik på pil nedadvendt i toppen højre, og klik derefter på indstillingen "Indstillinger".

Skift til siden "Apps" på sidepanelet. Du kan også gå direkte til dette link.

Der er to muligheder, vi er interesseret i her: "Apps, Websites og Plug-Ins" og "Apps Others Use."

"Apps, websites og plugins "Indstilling kontrollerer, om du kan bruge Facebook til tredjeparts apps overhovedet. Du kan kun tænde eller slukke for den. For at gøre det skal du klikke på knappen "Rediger" under det pågældende afsnit og derefter klikke på knappen "Deaktiver platform".

RELATERET: Sådan fjerner du tredjeparts Facebook-apps fra din konto

Problemet er at En masse websteder og tjenester bruger Facebook til at bekræfte logins. Hvis du slukker helt, kan du ikke logge ind på ting som din Spotify-konto. Hvis du er virkelig seriøs om at sikre, at tredjeparter ikke kan få dine data, kan du deaktivere det, men for det meste er du bedre på at være forsigtig med hvilke apps du giver dine Facebook-data til og fjerner dig ikke længere bruge.

Den bedre mulighed er at begrænse, hvilke data dine tredjeparter kan få fra de apps, dine venner bruger. For at gøre det skal du klikke på knappen "Rediger" under afsnittet "Apps Andre brug".

Afkrydsningsfelterne her kontrollerer, hvilke tredjeparter der kan få, når dine venner logger ind på deres apps. For eksempel, hvis en af ​​mine venner havde logget ind på quizet (og jeg havde ting oprettet som vist på billedet ovenfor), kunne Cambridge Analytica have min Bio, Fødselsdag, Familie og Forhold, Hjemby, Nuværende Placering , Uddannelse og arbejde, Aktiviteter, Interesser og Likes, App Activity Website, og om jeg er online. Det er et helvede med en masse oplysninger.

For at stoppe dine venner utilsigtet at dele alle disse ting om dig, skal du slukke for alle mulighederne og derefter klikke på "Gem" knappen.

Nu så længe du er Pas på, hvilke apps du bruger, tredjeparter kommer ikke til at ende med dine data. Hvis de allerede har det, er der ikke meget du kan gøre, men i det mindste er du beskyttet mod fremtidige problemer.

Billedkredit: Clint Adair.


Handoff er en rigtig god funktion af iOS og macOS, hvis du er den eneste person, der bruger dine enheder. Det gør det let at flytte fra at gøre noget på din Mac til at gøre det på din iPhone og omvendt.

Handoff er en rigtig god funktion af iOS og macOS, hvis du er den eneste person, der bruger dine enheder. Det gør det let at flytte fra at gøre noget på din Mac til at gøre det på din iPhone og omvendt.

Sådan får du Mac og IOS-enheder til at fungere sammen problemfrit med kontinuitet Lad os sige, at jeg har fik en hjemmeside åben i Safari på min Mac. Hvis jeg går til App Switcher på min iPhone, vil den være nede i bunden som et forslag. Og det er ikke bare Safari; det virker i en tredjeparts app, der implementerer den.

(how-top)

Hvad er coreauthd, og hvorfor går det på min Mac?

Hvad er coreauthd, og hvorfor går det på min Mac?

Du kigger gennem Activity Monitor for at se, hvad der kører på din Mac, når du bemærker noget uvidende: coreauthd. Hvad er denne proces? Først og fremmest er det en del af macOS, så vær ikke bekymret for, at det er skræmmende. Men her er et hurtigt kig på hvad det gør. RELATED: Hvad er denne proces, og hvorfor kører den på min Mac?

(how-top)