da.phhsnews.com


da.phhsnews.com / Sådan slukkes Facebook Messenger's positionssporing (hvis den er på)

Sådan slukkes Facebook Messenger's positionssporing (hvis den er på)


Det ser ud til, at alle sporer vores placering nu. Ikke overraskende kan Facebook Messenger også sende en betydelig mængde oplysninger om din positionsaktivitet. Hvis du bruger Messenger, skal du sørge for, at den ikke rapporterer din placering til andre.

Vi ved, at Google gør det, og hvis du bruger en Apple-enhed, skal du aktivere positionssporing for visse funktioner og apps, så de fungerer korrekt. Dybest set har enhver bærbar enhed eller moderne operativsystem placeringsorienterede funktioner bagt ind i det. Selv din webbrowser anvender din placering for at levere resultater, der er specifikke for, hvor du bor.

RELATERET: Googles positionshistorik registrerer stadig din bevægelse

Facebook Messenger har altid haft placeringsrapportering indbygget i det, men som det viser sig, kan dette være (og sandsynligvis) en velsignelse for stalkers og kryber, fordi de kan opbygge en meget detaljeret oversigt over hvor som helst du går (så længe du chatte på Messenger hele dagen).

For at bevise dette Point, en virksomheds Facebook-intern skabte en Marauder's Map, som lader nogen generere et egentligt kort, der viser overalt, hvor en Messenger-bruger går.

Mens Marauder's Map er gået, er lektionen ikke, og Facebook var hurtig til at udstede en opdatering Slår placeringsfunktionen fra som standard. Når det er sagt, hvis du har det aktiveret, enten ved et uheld eller du simpelthen ikke ved det bedre, er der detaljerede instruktioner om, hvordan du deaktiverer det.

Kontroller, om Messenger Location Reporting er aktiveret

Som vi sagde, Fra nu af skal Messenger-placeringsfunktionen være deaktiveret som standard, når du installerer den. Dette er mindre bekymret med iOS-versionen af ​​appen bare på grund af den måde, hvorpå iOS håndterer tilladelser. Med Android-versionen skal du dog være lidt mere opmærksom. Vi dækker stadig begge versioner, så du ved, hvad det er involveret.

På Android kan du se, hvornår lokationstjenesten er tændt, fordi der vil være et ikon i dine chatvinduer. Hvis ikonet er blåt betyder det, at placeringsindstillingen er aktiveret og aktiv.

Hvis du ser ikonet, men det er gråtonet, betyder det, at placeringen er aktiveret, men inaktiv, men kun for den pågældende chat.

Ved at trykke på ikonet kan du skifte placering til og fra manuelt, men det vil altid være aktivt for hver ny Messenger-samtale.

Hvis placering er aktiveret til Messenger på din iPhone eller iPad, når du trykker på pegikonet langs bunden, vil indsætte et kort over din nuværende placering i din chat. I stedet for at rapportere din placering hver gang du sender en besked til din samtalepartner, kan de se, hvor du er, men kun hvis du vælger at afsløre den pågældende information.

Tillid til os, Messenger's evne til at identificere vores placering er skræmmende præcist.

Hvis placeringen er deaktiveret i iOS Messenger-appen, vil du se følgende besked, som vil vise dig til indstillingerne for at tænde den, hvis du ønsker det.

Som vi tidligere har afvist, er det sværere at dreje på lokalitetssporing på din iPhone eller iPad på grund af denne advarselsdialog.

Slå Placering Fra

For at deaktivere placeringsfunktionen i Android-appen skal du trykke på indstillingsudstyret øverst på appens skærm og derefter rul ned og tryk "Placering".

iOS håndterer lokaliseringsrettigheder på OS-niveau, hvilket betyder at du skal tillade Messenger at bruge din placering i systemindstillingerne. Når du får adgang til disse indstillinger på din iPhone eller iPad, vil valgene være at slukke det helt eller tillade det, når du bruger appen.

Hvis du bruger Messenger, anbefaler vi, at du tjekker, hvordan den er konfigureret, før du starter nye chats. Det er stadig meget muligt, at du bruger en ældre version, der ikke automatisk deaktiverer placeringsfunktionen, hvis du bruger Android.

Dette er næppe den første Facebook-relaterede irritation, vi har talt om. Vi har altid ikke lide alle disse spilanmodninger og fødselsvarsler, men det er faktisk noget, der kan vise sig at være skadeligt for en uvidende bruger.

Selv om det helt sikkert er opmuntrende, at Facebook faktisk tog skridt til at beskytte brugerens privatliv fra potentielt invasiv eller endog farlig sporingsaktivitet, er det stadig uheldig, at det tog dem så længe. Forhåbentlig vil de nuværende Messenger-brugere være opmærksomme på og holde øje med deres app-opdateringer. I det mindste, hvis du læser dette, ved du nu hvad du skal gøre.

Lad os vide, om du har spørgsmål eller kommentarer ved at dele din feedback med os i vores diskussionsforum.


Sådan faxes et dokument fra din smartphone

Sådan faxes et dokument fra din smartphone

Du kan underskrive et PDF-dokument fra din telefon, tablet eller anden computer og sende den til en anden. Men nogle organisationer accepterer stadig ikke dokumenter via e-mail - det kan være nødvendigt at faxe dokumenter i stedet. Nej, du kan ikke bruge din smartphones telefonforbindelse som en faxmaskine eller et opkaldsmodem.

(how-to)

Vis filudvidelser og skjulte filer i Windows 10

Vis filudvidelser og skjulte filer i Windows 10

Microsoft har lært et par ting i de sidste par år, og en af ​​dem er, at det altid var en smerte at se filudvidelser og skjulte filer i tidligere versioner af Windows. Du måtte gå til mappe og søge muligheder og tjekke nogle få bokse der. Så da du var færdig, måtte du gå tilbage og gøre det igen.Heldigvis har

(How-to)